Veelgestelde vragen

Wat is microdoseren?

Microdoseren houdt in dat je een hele lage dosering van een psychedelische stof neemt gedurende een periode. In dit geval Magic Truffels.

Wat zijn Magic Truffels?

Op de plek waar paddenstoelen groeien bevindt zich in de grond een groot netwerk van mycelium. Dit mycelium is een schimmel met een witte, draderige structuur. Onder de juiste omstandigheden zal dit mycelium zorgen voor de groei van paddenstoelen.

In wezen is de paddenstoel de vrucht van het mycelium. Sommige soort paddenstoelen produceren in dit mucelium Magic Truffels. Deze Magic Truffels zijn een compacte massa van verhard mycelium waarin de soort voedsel en water opslaat om daar gebruik van te kunnen maken als de groeiomstandigheden niet optimaal zijn.

Waarom microdoseren?

De effecten die vaak genoemd worden als reden om te gaan microdoseren zijn: 

  • meer energie
  • meer creativiteit
  • meer rust
  • meer in het nu leven
  • betere concentratievermogen
Hoe lang kan ik de truffels bewaren?

De truffels zijn ongeopend minimaal 8 weken houdbaar in de koelkast.

Buiten de koelkast blijven de truffels 8-10 dagen houdbaar. Het is dus geen probleem als een pakketje langer onderweg is.

Eenmaal geopend kun je de truffels het beste binnen 4-6 dagen consumeren.

Hoeveel truffels zitten er in een pakje?

In een doosje zitten 6 porties van 1 gram. Het gewicht per portie kan wel iets afwijken. 

Wanneer niet gebruiken?
  • Onder de 18 jaar
  • In combinatie met alcohol en/of drugs
  • In combinatie met medicatie en/of antidepressiva
  • Tijdens zwangerschap en/of het geven van borstvoeding
Hoe vaak mag ik Magic Truffels gebruiken?

Het wordt aanbevolen om de microdosis in te nemen volgens schema. De regel is dat je altijd minimaal 1 dag tussen de doseringen laat om tolerantie te voorkomen. Na 1 tot 2 maanden neem je 2 tot 4 weken rust voor je systeem om te kunnen resetten.

Hoeveel consumeren de eerste keer?

Voor iedereen is dit weer anders. Gewicht, leeftijd, lengte en conditie spelen hierbij een rol. Ook heeft de werkzame stof Psilocybine een sterkere werking als je het neemt op een lege maag.

Wij raden aan om te beginnen met een kleine dosis van 0,5 gram of zelfs 0,25 gram. Volg hierin je gevoel en kijk hoe je lichaam hier op reageert.

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt op elk moment starten met het innemen van truffels. Wel raden wij aan om de eerste keer te microdoseren op een dag dat je vrij bent van werk en andere verplichtingen. Zo kun je eventueel rusten als je voelt dat je dit nodig hebt. 

Hoe houd ik mijn ervaringen bij?

Het kan waardevol zijn om voor jezelf bij te houden hoe je je dagelijks voelt. Op welke dagen je Magic Truffels hebt ingenomen en wat je deze dag hebt gedaan. Een gemakkelijke (gratis) app hiervoor is Daylio.