Heb jij het gevoel dat je altijd druk in je hoofd bent? Zelfs als je even rustig op de bank gaat zitten? Of kun je je slecht voor langere periode op één taak concentreren?

 

Medeverantwoordelijk hiervoor is het default mode network (DMN) in je brein.

Hieronder leg ik uit wat dit netwerk is en wat microdosing hierbij kan betekenen.

Het Default Mode Network (DMN)

 

Het DMN is een netwerk van verschillende hersengebieden dat juist actief wordt in rust, wanneer we niet met volle focus met iets bezig zijn. In deze rust worden ervaringen verwerkt, informatie opgeslagen en verbanden worden gelegd. 

Het DMN is de natuurlijke staat van ons brein en is altijd aanwezig op de achtergrond, zelfs als we slapen. Een van de belangrijkste taken van het DMN is het remmen van andere hersengebieden, zodat we op de ‘automatische piloot’ kunnen blijven.

Bij stress, te weinig slaap of ontspanning is de kans groot dat het DMN ook actief wordt terwijl we bezig zijn met een taak. Focussen lukt dan minder goed. Dit zorgt vaak voor een overvol hoofd, een naar gevoel of negatieve gevoelens.

We leven hierdoor in een sleur, piekeren we over alles wat mis kan gaan en maken we ons zorgen over dingen waar we geen invloed op hebben. We blijven achter met een leeg gevoel dat we iets belangrijks missen.

Daarom kan microdosing zo een krachtig hulpmiddel zijn. Het werkzame stofje psilocybine zorgt ervoor dat het DMN op een lager pitje wordt gezet. Dan kan het zijn dat je op een rustig moment juist even lekker wegdroomt, fijne herinneringen terughaalt en creativiteit de ruimte krijgt. Zo kan er ook spontaan een briljant idee opkomen.

Het helpt je ook om vaste denkpatronen te doorbreken en dat je meer vanuit je intuïtie leeft in plaats van je hoofd.

 

Het effect van psilocybine op de verbindingen in ons brein. Hersenactiviteit in een normaal brein (links) vs hersenactiviteit onder invloed van psilocyibine (rechts): diverse hersengebieden die normaal niet in communicatie zijn raken sterk met elkaar verbonden.

Bron: Journal of the Royal Society Interface

 

Benieuwd wat Microdosing Truffles voor jou kan betekenen?

Bestel hier jouw pakket met 3 strips.

7